Rom 9 – 12 oktober

Huvudbild

Dag 1. Hemorten – Rom 
Vi flyger till Rom. Där möts vi av personal som tar oss till vår buss och vidare till Hotel San Paolo. Vi har nu några dagar att upptäcka staden dit alla vägar bär. Rom har mängder av imponerande sevärdheter från olika epoker, och här finns många intressanta museer att upptäcka. Kaféer, restauranger, vinbarer och glassbarer vimlar det av. Att strosa runt bland de pittoreska gränderna i centrum hör till det mysigaste man kan göra, men staden har också ett stort shoppingutbud med allt från små specialbutiker till stora varuhus. 

Dag 2. Stadsrundtur Rom 
Idag finns det möjlighet att följa med på en stadsrundtur i Rom. Efter frukost stiger vi på vår buss för en heldag med lokalguide. En del av rundturen görs till fots med flera fotostopp och lunchpaus. Rom sägs vara byggt på sju kullar och är historiskt en av västvärldens viktigaste städer. Under dagen får vi se många av stadens sevärdheter, som Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Pantheon och Fontana di Trevi. Utflykten kostar 295:- och behöver förbokas innan resan.

Dag 3. Utflykt Colosseum och Forum Romanum 
Under förmiddagen erbjuder vi en tillvalsutflykt där vi utforskar den romerska erans centrum med amfiteatern Colosseum, torget Forum Romanum och kejsarnas boningar på Palatinen. Entréavgiften till Colosseum ingår och ni får strosa runt därinne på egen hand i godan ro. Utflykten kostar 295:- och behöver förbokas innan resan.

Dag 4. Rom – Hemorten 
Efter frukost har vi fri tid innan bussen tar oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 895:- + tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro

Priset är 4.000:-/pers i dubbelrum och 5.675:-/pers medföljande, ej medlem, i dubbelrum.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.