Kosteröarna

Kosteröarna

med Kosters trädgårdar 17 maj 2018


Följ med på en heldagstur till Kosteröarna och Kosterhavet. Under resan stiftar vi bekantskap med smuggelkungen Bremer och hans äventyr i Kosterhavets skärgård. Vi får höra om hans liv och hur han gäckade tullarna genom att lura dem på grund i våra farliga farvatten. Under dagen åker vi bland annat till Kosters trädgårdar och äter lunch på Rökeriet på Sydkoster.

 

Vi startar från Göteborg 07.30 och åker raka spåret till Strömstad där båten ”Kosterö” väntar på oss i hamnen. När vi stigit ombord hälsar vår smuggelkung oss välkomna och vi stävar ut mot Kosterarkipelagen. Samtidigt som vi serveras kaffe och en härlig fralla får vi höra om smuggelkungen Bremers bravader under förbudsperioden, till exempel hur han och hans kumpaner gjorde upp affärer ett stenkast från tullarnas kontor och sedan lurade dem på grund. Om vädret tillåter hinner vi med ett besök på Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen, där vi gör ett kort stopp. Om vinden inte är på vår sida hittar vi alltid andra leder att färdas på i vår vackra skärgård. Båten tar oss sedan till Ekenäs på Sydkoster där vi går i land och äter vår lunch på Kosters Rökeri, som ligger cirka 50 meter från hamnen. Efter en god lunch sätter vi oss på bekväma elbussar som tar oss längs de idylliska vägarna på Sydkoster till Kosters trädgårdar där vi får en guidad visning. Här får vi även fri tid och har möjlighet att dricka vårt eftermiddagskaffe på egen hand. Bussarna kör oss ner till Långagärde där båten väntar. När vi kommit tillbaka till Strömstad stiger vi på vår buss för att påbörja hemfärden. Vi beräknas vara åter i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · guidad båttur · förmiddagsfika ombord på båten, lunch på Kosters Rökeri · elbussar på Koster · guidad visning av Kosters trädgårdar · reseledare

Kostnad 800:- och för medresenär 1.075:- .
Överföring  till Handelsbanken,
clearingnr 6856, kontonr 160 401 348. (obs! glöm ej skriva avsändare vid överföring) senast 18 april.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.